Its the bloody weekend again!

20:17:00

Forth week away.

Penat okay. Dan I dah penat compensate every emptiness I feel with food. Sekarang makan pun tak jalan. Nak makan pun malas. Yer laaa kutuk lah. Memang sama je tak kurus jugak.

Makan, kalau nak puas bukan makanan je kena sedap. You have to have good company too. Kadang-kadang makanan tu tak sedap pun, tapi sebab orang keliling yang menggembirakan. Jadinya keadaan tu membuatkan selera terbuka besar. Berebut makanan, share sepinggan, tarik muka sebab termakan lebih share, gaduh sebab taknak ikut turn siapa patut ambik lepas dah habis, riuh!

That's what I miss most. Keriuhan.
I dah biasa dikelilingi ramai. Family besar. Semua suka makan. Jadi every time berkumpul adalah untuk makan. Atau makan untuk berkumpul. Masa di Shah Alam dulu pun, budaya makan yang sama. Habis kelas kami akan pergi makan ramai-ramai, susun meja panjang2. Kadang-kadang satu kelas akan makan di kedai yang sama.

Time lepak pun sama. Petang or malam or tengah malam pun sesi susun meja panjang-panjang. Doesn't matter if we don't know each other well, its just fun to join in. I jenis macam tu. I lagi suka company yang ramai. Sebab tu I rapat dengan banyak orang from different cliques. Kat sini ..... sekali. Khaleel lepak session after Malam Amal Cahaya Ramadhan. Boleh ulang lagi tak?

Mama and Abah aren't really helping. Abah will randomly text me in the morning "Bestnya breakfast kat gerai ayam goreng garing" or "Lunch keli masak berlada serai Shamelin..suusssss!" Ni tadi baru je sampai lagi satu random message "Mama dengan Abah baru sampai Kuantan. Kami orang lunch kat Swan" -____________________-'

Esok guarantee! Berani kerat jari, for sure dapat message lagi. "Kami orang breakfast kat Hoi Yin"

Terima kasih lah!

Minggu depan nak tuntut dari semua orang. Kalau balik Penang hari Isnin nampak I tembam terlebih or tak balik sebab diarrhea, faham-faham je lah.

You Might Also Like

2 comments

  1. oh ini..mana mai la seafood buffet.
    Anyhoo..ur parents ada fb/twit kah? Patut letak sbg status & bukan sms status hahahaa

    ReplyDelete
  2. HOIYIN ARE YOU KIDDING ME
    dude i practically live there!
    how come ive never seen you there before!

    trivia of the day.
    hoiyin spot ponteng #1 kitorg dlu.
    spot batal puasa #1 for some of us gak.

    :D

    ReplyDelete

What Brings You Here?