Biodata

13:05:00

Yesterday when I checked my email I had a message with the title biodata. Im like Sapakah ni? Takkan hotmail nyer email pun dah start spamming macam yahoo. When I clicked open I got a very formal and baku message written in Malay.

Aha! It seems my article got accepted dah. Tapi im not sure accepted as in received or accepted ‘yes we are going to publish it’. And im also confuse what kind of biodata that they want. Details in points or a short paragraph about myself. Bajet dapat column sendiri. Gila tak malu! I asked and got this reply.

Salam,
Untuk pengetahuan saudara, setiap artikel yang diterima akan direkodkan dalam sistem. kami hanya memerlukan biodata yang ringkas iaitu, nama penuh, alamat rumah, no. telefon dan no. k/p.
Sekian.
Whats with the saudara man?? Im female! Dan of course I cant help being cynical so I replied.

Baiklah…These are my details.
Name and such and such.

Sekian terima kasih.’

Im sorry, I cant help it! Tak beretika, I know! Sorry sorry! Please still publish me. And please offer me to write again?

* * * * *

Terjumpa CD Ada Apa Dengan Cinta dalam store while looking for my missing books. Got excited watching it all over again. Tersengih2. So comel. Dulu tgk masa zaman sekolah tergdik-gedik rasa macam naaak sangat boyfriend mcam tu! Sekarang, dah pernah merasa..xpelah. Any kind of boyfriend willl not do. A crush pun susah gak sebnanye. Too complicated. Padan muka ada thoughts macam tu. Terus second CD takleh play. Potong stim betul!! Dengki!

Jadi, nak layan emosi diri sendiri pergi selongkar bilik depan aka bilik buku. Ambik buku poetry Aki Samad and Pakcik Tongkat. Brilliant! Just one poem dah buat tersentuh. Everlasting betul dorang tu. I don’t know lah, their writings tu sangat..mesmerizing. Sekarang jadi hobby baru, bila xde mood..baca balik karya mereka. Dulu masa kecik, baca je tapi tak paham. Sekarang baru tau betapa deep their meanings are..

You Might Also Like

2 comments

  1. Nama dan alamat itu cuma prosedur aje yang diminta oleh pentadbiran untuk sistem dalam mereka. Saudara bukan untuk lelaki sahaja tetapi juga untuk wanita sebab ia lebih umum. Artikel anda akan keluar pada isu Februari yang sedang dalam proses penerbitan (Kami awal dua bulan) Teruskan menulis. -The Editor

    ReplyDelete
  2. hi Kea,

    reading this reminds me of me a long time ago.....

    kalau aunty ena tak sempat berlomunikasi dengan Kea, let me wish you a Happy New Year and salam to your mum and dad and evryone in the family!

    lama tak chat in TWB....Mekyam and all dah tak visit the chat room...

    ReplyDelete

What Brings You Here?