Tahu tak sesuatu yang kelakar?

10:33:00

Budak-budak yang perasan indie dan baru mengenal orang2 indie. Sembang nak best, pastu cerita pasal orang mcm dorang kenal orang tu. Adelah a few, cerita-cerita pasal Sue Anna Joe, Fynn Jamal or maybe even Ahmad Kamal Abu Bakar (yg ni lain cerita...enter frame saja). Kelakar gila! Sembang nak gah. Hello, they're just people. Same like others only a bit more known than the rest.

Ada lagi, masih lagi dlm context indie. Budak2 sekolah yang pergi gigs dressing maut! Lagi kelakar. Tak padan dengan umur. Dahlah badan katik2, pastu nak flirt2. Ingat kitorang umur brape? Perlease lah! Yang laki sume dressing nak urban, sluar skinny berkaler-kaler. T-shirt indie, dangling chains, ko fikir ko ghetto? Yang pompuan pulak, fuuhhhh! Baju nk tayang saje! Ape bende nak tayang pun xtau. Flat. Pastu pakai heels 5 inci. Join crowd, sumpah lawak! Out of place habis.

Aha! Lagi satu yang PALING ikut trend. Starting up their own clothing label yang mana all the designs are either a) ciplak from devianart whoever or b) designed using the computer software.
Hello!!!! U need to draw those stuff lah cerdik! Dahlah kononnya ketengahkan art, tapi ntahape-hape. Bila bwk design nk gi printing, tak lepas, sbb susah nak print, charges mahal, x menjadi so tukar design. Adeyh! Semak lah! Dahlah bukan main banyak clothing label, nama merepek2 pulak tuh. Semak!

Tambah lagi semak, poser photographers. Bawak camera bagak2 SLR konon hebat tapi rupanya bwk camera tu utk accessories je. Ishk! Muak laaa..clean up the scene! While we're at it...buang sekali band asal boleh. People yg start up a band just because nk fit in. Mane nak dapat quality musicians macam tuh! Diversity mmg banyak, tapi mane nk stand out bila lousy ones who 'fight' for the same type of music dah naik dulu.

Kalau ikut the supply-demand context, mmg xde demand dah. Too many suppliers. Be it music, art, musicians, dah sesak sangat. People, stay true to your art, stay true to yourselves! Let those who really are worth a place in the scene get recognition. Kalau sume yg tahpape yg naik sampai bila people nak take it seriously? No chances langsung.

You Might Also Like

1 comments

What Brings You Here?