Bila harus memilih

22:12:00

Last post I listed the criteria for new blood. By new blood you all know lah what I mean. And I got a comment saying I shouldn't be choosy. I'm sorry but I strongly disagree.

I ni memilih kalau nak berkawan, memang I senang mesra tapi I cerewet nak allow people to get close to me. Andre pernah cakap orang yang lelangit timbul jinak-jinak merpati. Meaning, orangnya nampak mesra dan senang rapat tapi belum tentu dapat. Mungkin coincidence tapi ada betulnya jugak.

I tak ada langsung kawan lelaki yang I kenal sendiri. Kecuali seorang tapi dah lost contact, therefore tak kira. Semua kawan-kawan lelaki I akan kenal melalui orang lain atau perantara. I terlalu sceptical. I assume people want to get close to me for a reason (Ni soalan dalam test USM by the way).

Kalau orang add I dalam Facebook pun I akan approve yang memang kenal real life sahaja. Kalau ada acquaintance yang I've heard of pun I akan fikir dua kali dulu nak approve ke tak. Ada juga special cases macam bloggers I read or friends of friends. Latest ni ada a girl added me, her name seems familiar but I can't recall. Until I see our mutual friends. Let's just say she is someone related to my past. I akan add orang I tak kenal sebab nak stalk that person, so I assume its the same thing for her. Jadi sekarang tengah fikirkan nak approve dia so that I can stalk her ke tak? Ishk! Twisted jugak otak aku nih.

The point is, kalau cyber friends I dah selective apetah lagi for someone I want to be with the rest of my life. Thus, the list! Bukannya nak terus reject kalau orang tu ada criteria yang tak dikehendaki, cumanya I need a breath of fresh air. It would be nice to meet someone new and I don't immediately list him under platonic.

Self reminder: Menolak sangat pun tak boleh jugak, nanti itu yang dapat.

Chup! Mungkin I patut list down criteria Z sebagai list reject. It might work! Heh heh heh!

You Might Also Like

1 comments

What Brings You Here?