Seminggu satu cerita

15:44:00

Rasanya nak mulakan label baru, the stories I've heard about me. Sebab macam best. Cerita-cerita yang sampai ke pengetahuan sangat amusing. Boleh dikategorikan dalam genre dramedy. Kita mula dari hujung semester lepas ye? Ketika saya lepaskan semuanya. Saya lepaskan perhubungan, kehidupan sosial, dan paling penting emosi.

Cerita pertama yang diterima adalah Hani ass kissing lecturer. Dah lepas geram, dah selesai.

Cerita kedua, kawan rapat pakai hasil kerja dan hantar sebagai assignment dia. Dah bincang, dah selesai.

Cerita ketiga, Hani sombong, dah berubah, dah lain, tak lepak selalu sebab bergaduh dengan Phia, Yana dan Sara. Penyelesaiannya, x payah layan. Malas. Nak explain pun malas.

Cerita keempat, Hani mengganggu hidup seseorang (Yang ini sampai dari mulut ke mulut sebab dunia terlalu kecil). Nak percaya atau tidak, lain cerita. Im laughing it off. Sebab ikut keadaan di tempat aku, its been months since I last saw, talk or made any effort to communicate with you.

Cerita kelima, (HOT sebab baru dapat kelmarin) setelah pasrah putus kasih, Hani couple dengan perempuan. Terbaeekk!!! Ya maybe hang kot sebab kita forever together. Ataupun you kot Yana, sejak you potong rambut ni ke kan? Atau mungkin, any of the Timah. Ada 13 orang. Mana-mana pun boleh. Yer lah, aku kan duduk serumah dengan perempuan. Ramai pulak tu. Kat dalam rumah tu entah apa lah jadi agaknya? Tidur sama-sama. Berkemban. Tukar baju pun depan each other. Logik agaknya, aku ni kan perempuan. X elok bergaul sesama perempuan.

Cerita keenam, dulu ada sorang pesan kat aku 'kerana mulut badan binasa' hmmm. Agaknya satu hal jadi isu besar sebab mulut siapa yang x boleh berhenti terbuka? Ulang tayang pada semua orang sampai kawan aku yang tak tahu cerita, tak masuk campur, tak kenal pun kau, kene sound sebab ambik side? Hey, belajar ye adat berkawan?

Seteruk mana aku benci orang, aku tak pernah larang kawan-kawan aku berkawan dengan orang yang aku x suka. Itu hak dia. Perli- perli tu adalah. Dan kalau kawan-kawan aku bergaduh, aku kawan je dgn dua-dua pihak. Itu hak aku. Aku bukan macam kau, jenis cari penyokong. Kalau kau betul, tak perlu pun penyokong. Dah ada pendengar pun cukup. Sebab yang sanggup mendengar tu namanya kawan.

Lepasni tolong jangan kirim salam kalau tak ikhlas.

You Might Also Like

3 comments

  1. hey ap yang x keneni..
    sape kate u cpl ngn perempuan ni..
    kelakar btl..

    ReplyDelete
  2. hahahaha. kesiannya awak niiiiii.
    :c

    ReplyDelete
  3. ye la tu. mungkin dia maksudkan kita la tu yg couple. sbb kita forever together. dari lahir sampai la sekarang ni.

    ReplyDelete

What Brings You Here?