Kata ganti nama diri

16:37:00

Kenapa saya susah nak menulis dalam Bahasa Melayu sepenuhnya?
Kerana perkara kecil, kata ganti nama diri.

Tak tahu nak guna pakai yang mana!
Selama berkawan I have always used I and U.
Then start kenal Paden, dia yang first cakap aku-kau. Personally i dont like using aku kau sebab kasar. Then masuk college makin ramai kawan lelaki. I tried staying with I and U tapi macam out of place. So nak adapt, guna aku kau jugalah.

And I cant possibly use saya, awak. Sebab I only use it with special people. Or orang yang lebih tua out of respect. Among peers memang takkan adanya saya awak. Orang tertentu je.

And hello, takkan pakai kita awak? Tu memang salah penggunaan terus.

You Might Also Like

0 comments

What Brings You Here?