Drama Hari Ini!

13:06:00

In our office, we got one very, very, VERY cocky despatch guy! OHMYGOD we all cannot tahan, but still keep calm, and act cool because we are more rational and definitely more beradab than him. Every day he wil do his rounds at 10.30am and 2.30pm. Twice a day, PJ route.

Our client is in Shah Alam, so we need his assistance to send artworks over there. The thing about him is he speaks macam he owns the bloody company. As if our life depended on him, as if we owe him his life! Eeeeeeeeee!!!!! I taktau how the hell everyone in the office boleh tahan his service. It sucks! Bercakap macam orang gasar. And to think of it, every single person in the office up to the MD speaks softly, and berbahasa elok bila dengan dia. Sorry lah! Mula-mula aku pun bercakap elok. Tapi kau tak beragak nak buat perangai langsi, memang aku tunggu je.


Jadi, di hari yang mulia ini...(jap selingan HAPPY 22nd BIRTHDAY NANA! I LOVE YOU!) akhirnya terciptalah satu drama. We got a stacks of artworks that needed to be sent to the client this morning, so I asked him to wait because its gonna be late. He came to my cubicle with that lousy attitude of his and asked "Hani, dah siap tak? Pukul berapa? 10.30 takde saya jalan kang banyak pulak yang bising" It sounded okay typed, but trust me, its so kasar and offensive. And I've had enough!

Come on lah! I'm doing my work, so he should do his and not be damn ignorant to other people's needs because we are suppose to work together here! When we ask you to wait, you wait! Kau nak bising kena marah, kau kena marah hantar lambat je. Orang lain yang buat kerja (lebih dari kau) kena marah dengan bos sebab client tak dapat barang, kena marah dengan client sebab janji tak ditepati. Eeeeeeeeee sebulan lebih aku sabar. Aku ni dahlah bukan jenis tahan sabar. 

So I told my new boss bout his attitude, and my boss reported to his supervisor. Sekali dia datang kat my cubicle and asked "Ada apa masalah?" I explained cakap I asked him to wait je kan. And he asked again dengan lebih kasar "Habistu ada saya keluar? Belum lagi kan?" Pastu dia dah start tinggi-tinggi suara. Silap kau lah derrr. Boss baru aku jenis no nonsense. Perempuan pulak tu. Kau marah2 aku, dia marah kau balik. Tahu pulak kau nak perlahan kan suara cakap elok2 kan. Too late! Memang kena lah kan bila dah bergaduh dengan orang ada kuasa.

Ambek! Email sent directly to the despatch's boss. Dah kena panggil, berani pulak kau datang bilik boss aku ajak dia pergi jumpa boss kau? Ek elleeeeee! Dah ah wey! Satu office ni menyampah dengan perangai kau. Aku berharap ada tindakan diambil sebab kau tu buruk laku. Adab takde. Tak salah pun cakap elok2 dengan orang. Orang lain ni yang gaji dua tiga ribu lagi tinggi dari kau pun lagak tak sehebat kau.

Aku ni kan, kalau boleh tanak buruk sangka kat orang. Tapi kau punya perangai terus buat aku tak suka kau. Dalam pada tu pun aku telan je tengok kau camtu. Tapi dalam hati memang ada niat nak cari pasal dengan kau sekali sebelum aku berhenti kerja sini. Tengok-tengok sempat jadi sebelum bertindak. Kau tu kan derr memang stok lu langsi lu mati punya type. Sebab tu lah kau punya level takat tu je.

You Might Also Like

2 comments

What Brings You Here?