I'm eff-ed up. I'm fed up.

00:14:00

There's a list of characteristic, or behaviour I've written. Some of it are these:
  • Someone who is there for me - come rain, come shine.
  • A person who has a temper, but only I can sooth it.
  • A nameless relationship, something only we know.
  • One who understands me, and vice versa.
  • Always can carry a great conversation
  • Makes me happy, by just being there.
  • Rajin bawak pergi makan and enjoy eating too
  • Can make me feel insecure, defensive because he's better than me.
  • Gets along really well with my friends and family

I pernah dapat semua ni. At different time in life. I just nak cakap, apa-apa kita mintak mesti Tuhan akan bagi. Tak semestinya dan dan tu. Dia tak pernah katakan tidak. Selain Ya, Dia akan cakap bukan sekarang, atau berikan pada kita dengan cara lain. To remind us, what we want might not exactly be what we need.

I have a friend who kept saying he wants to die. Tak sanggup nak lalui macam-macam benda yang jadi. Asyik mintak mati. Dia dapat apa dia nak. Tapi bukan dia yang mati, satu-satu orang keliling dia pergi. No joke! I told him, bersebab semua tu jadi. God have bigger plans for you. That's why He gave what you wanted but not how you wanted it.

Mintak lah apa-apa. For sure dapat. Kadang-kadang lambat, sebab belum sampai masa untuk terima. Kadang-kadang lain jadinya, untuk beritahu bukan itu yang sesuai untuk kita. Yang pasti, memang ada cara kita akan terima juga. There's always a silver lining if it doesn't go your way. Remember that.

One more thing boys and girls, appreciate! Sementara ada orang atau perkara yang kita rasa tak mahu, tapi sebenarnya perlu. Kadang-kadang kita tak nampak perkara yang kita perlu, kita cuma nampak benda-benda yang kita nak. In the end, its not what we wanted that counts, its what we needed. And He knows it best!



You Might Also Like

0 comments

What Brings You Here?