Angin pasang

17:04:00

Forgive me for my Jiwa Kacau mode (twitter hash tag which I've been flooding past few days), I promise will bounce back up soon. But as of now, leave me with my lara di jiwa. Ecewah!

Since Sunday I've been out and about on daily basis. Pergi masuk kaki dalam selut. Pergi makan kat Kelantan (tak pun, tapi jauhnya rasa macam tu). Pergi buat sibuk photoshoot PERKOM padahal bukan commitee dan tak terlibat pun. Pergi makan sushi. Pergi trip yang supposedly untuk karaoke tapi tak menjadi. Dan Ahad bakal pergi Pantai Monyet dengan AIESEC. Mungkin dah overload.

Malam semalam tengah2 malam lepas dah enjoy seharian, mood tak elok datang. Angin malam kot. Tapi sampai harini tak sudah jugak lagi. Tak tahu nak buat apa nak hilangkan benda tak best macam ni. Mungkin kena ambil balik ayat aku pernah bagi orang dulu.

"Tenangkan hati. Nampak tak berapa ramai ada di sisi taknak biar kamu sendiri.
Jangan marah hati kalau rasa yang datang belum boleh awak tangani.
Sama seperti denyut nadi pun tak boleh disuruh berhenti."

Itulah rasa aku sekarang. Itulah yang aku perang dalam diri sekarang. Aku ajar orang, sakit kalau tak bercerita. Lagi elok luahkan daripada simpan. Bukan maksud aku confess pada orang tu, tapi jangan simpan sendiri. Sebab rasa tu takkan boleh mati. Tapi aku lupa ambil kira,
bercerita pada orang, pada ramai, buat kita makin bina harapan. Each time you tell it to someone, you refresh everything, you build up feelings through all the little things.

Jadi, tiada solution yang tepat. I thought I did a good job in protecting my heart. Sebab rasanya aku tak balut, tak taruk ubat, aku cuma ciptakan lapisan keras. Tapi batu pun boleh pecah dengan titisan air kan? Kadang-kadang perkara paling halus yang buat perubahan paling besar.

Aku pun nak buat perkara halus untuk perubahan besar.
Select All > DELETE.


I wish it's really that simple.

You Might Also Like

2 comments

  1. hani.

    better luah dari simpan.
    sebab makin lama simpan akan makin saket.
    bila rasa saket tu dah tebal kita mula akan rasa diri kita macam2 dan mungkin macam2 perkara lain akan jadi.

    p/s:hehe.mula utk follow ko punya blog.baru free nak baca blog org skang ni.

    ReplyDelete
  2. belum masa utk luah, belum tentu itu org yang betul utk luahkan.

    no worries, i have friends around. belum sakit lagi. ada symptoms je.

    akan sampai masa juga =)

    ReplyDelete

What Brings You Here?