Cerita ahad membawak ke isnin

13:00:00

Last Sunday at 3pm I left work early to go back to Sungai Buloh. Kononnya nak jadi indipendant balik sendiri naik komuter dari Kajang to station Kuang. So dah beli ticket, menyediakan diri untuk hadapi apa rintangan dalam perjalanan. Jadi masuk tren buat-buat berani. Baca berapa kali stops, tengok2 ada 14!!!! Bunuh diri ke apa? Dahlah dari Kajang nak menyampai stesen Serdang dah 20minit. Cuba darab 14? Tak ke muntah darah nk menyampai destinasi?

Pulak tu, bau sangat memualkan. Hari Ahad, semua bangsa-bangsa buruh kasar disatukan bersama. Nepal, Bangla, Indon, Madura, Banjar. Adoih! Nak muntah. Dahla terhuyung-hayang. Terus pasang niat nak tukar route. Berenti kat KL Sentral balik Setiawangsa. Jadi tanpa melengahkan masa, roger siapa yang patut. Serious tak larat. Sampai Kl Sentral terasa cm melihat dunia kali pertama. Oklah exaggerate sikit tapi rasa bersyukur dapat elakkan diri dari muntah dalam tren.

Jadi since dah sampai KL, macam teringin juga nak ke gig Anip di MCPA tapi apakan daya, dah mabuk journey lama. It took me 2 hours to get to Setiawangsa. Haih! Xpelah, Isnin nak tengok darknight dengan kawan2! Kononnya! Nak menyampaikan hari Isnin dah berapa ramai cancel.

Mimie xnak pegi kalau xde Zifi, Sara xnak gi kalau xde Mimie, Yana dah tgk dengan Kuyeh. Yang Phia paling best. Pukul 3 pagi cancel tapi suruh Zifi yang message. Pandai! Jadi pagi itu bangun dengan niat nak tgk Dark Knight sorang2, since semua dah cancel. TATAPI! Bapaku awal2 lagi sudah datang ke Setiawangsa paksa teman dia pusing satu KL settlekan hal2 tergendala. Siap pujuk lagi, "xyah la tengok harini. tengok hari lain" dah tak dapat izin nak buat camne kan? Adoyayy!

Stress! Nak emo sekejap. Ishk! Hancus punahs jadis debus cita-cita.
Tapi dalam pada itu sempat pulak pergi sekolah kejap ambik sijil SPM yang result x seberapa itu. Apa-apalah! Yang penting skarang dah balik semula ke kedai. Kerja tinggal 3hari! Yessss!!!!
Zaman2 torture dah nak habis.

Lupa! Masa Mummy Kim hantar kat komuter station she wanted to give RM100 allowance. Boleh tak i said, banyak nye? And so, she gave me Rm50..je. Sengal gak aku ni kan? Adoih! Tolak rezeki. Bodoh gila.

You Might Also Like

0 comments

What Brings You Here?