Makan dan mati

19:23:00

Lethargic:
Dah nak mati agaknya, asyik penat je. Bangun tidur penat, pergi kelas dah tentu-tentu penat, balik rumah pun penat jugak. Entahlah. Padahal assignments dan kelas belum menimbun lagi. Konon penat, tapi ada hati nak kerja malam-malam after class. InsyaAllah dapat.

Bleak:
Macam dah takde benda yang exciting. Classes are being held in dorm turned classes which I call kelas bodoh. Sebab takde semangat langsung nak study bila masuk bilik tu. Bk 19 n 20 tu bole terima lagi lah. Warna baru, blinds baru, central air conditioner baru, meja best, kerusi best, selesa! Malangnya tak sempat 3 kelas kat situ jadual dah rombak. Dapat balik lecturer 'kesayangan kedua' semua. Aih!

Distress:
Seriously, takde rasa apa2 langsung bila masuk kelas dia. Dahlah 1 subjek research, 4 credit hour. Memang kene strive. Lagi satu subjek event. Which he...entahlah. Thank god Anip's group proposal won the voting. At least I have something to look forward too. Memang support habislah since most of us dah sort of decided with the same theme last semester. Tapi advisor dia, alahai.

Alienation:
I don't like working with him. I seriously don't. This time around tak nak berada di dalam hierarchy tinggi kot. Penatlah. Lagipun dah ada orang yang memang event organiser. Im just going to work for him, make sure i did my part, have a fun successful event and get an A!

Obese:
Rasa nak mengeluh je. Tapi tak elok. Jadi tahankan je lah. Sementara orang lain tengah sibuk2 nak register MUET, im busy being worried about my weight. This is the first time, ever, terasa bila orang tegur dah makin tembam. Usually Im fine with it. Tak kesah pun because masih rasa selesa with my weight and image. Ni dalam gambar pun obvious sangat dah gemuk. Semua sebab balik Semenyih makan sedap2. Hwaaaaa! Pastu start uni orang tegur2 pulak. Hwaaaaaa!

Insecure:
Mungkin senyap dalam kelas tu sebab dah low self esteem kot. Pulak tu sekarang pergi kelas asyik pakai baju kurung je. I feel selekeh in baju kurung because its not made for my body. Was made for me but by Mama's measurements. Therefore they don't feel like me. At all! Ada 2, 3 je yang betul2 selesa. Im a jeans & t-shirt kinda girl plus the occasional vintage dresses. Now with the new rule, my only options are baju kurung or corporate attire. Since I don't own proper corporate attire, baju kurung it is! Which Im not exactly happy about. I miss wearing pants to class! Nak letak tomboy dalam kain hari2, memang lah payah!

Eeeeee semua masalah ni, I blame the heat! Especially for making me sick and tired and comfortable and rasa macam mandi tak basah all the time. Hmph!

Gila rasa cam tak best start of the new semester ni. Hah Mally G, don't get me started! The only thing I can stand about the place are my housemates!

You Might Also Like

1 comments

What Brings You Here?