Better than thou

12:43:00

I haven't been blogging lately and I'm breaking that hiatus by posting an angry post. So typical of me. This one deserves to be written in Malay.

I seriously have given up hope to be nice to people. Kalau orang tegur elok-elok, share good news dengan kau, engkau tu beradap lah sikit reply dengan elok jugak kalaupun tak suka! Apekejadah kau reply dengan cara memerli siap mulut bermuncung dengan nada mintak pelempang dan jelingan mata yang buat tangan aku laju je nak hinggap kat muka. SERIOUSLY? You're asking for that kan.

Eh kau buang lah perangai "better than thou" kau tu. Takyah budget bagus sangat, Kau dari bandar? Aku pun dari bandar. Kau punya experience lebih? Orang lain pun banyak experience. Semua ada experience, tinggal lagi berbeza-beza. Aku tak faham. Aku menyampah nak hadap muka kau yang tak ikhlas berkawan tu. Sebab tu lah kawan-kawan kau pun kadang-kadang mulut lepas mengutuk kau belakang-belakang jugak.

Urgh! Some people, I just don't get it. Takleh ditegur langsung. Fed up lah aku! We all have id, ego and super ego. I try as much to restraint mine in the id level. Repress it. Its all in the mind. Membenci dengan hati. Cukup. Tapi kadang-kadang jumpa orang yang memang blow it up to the fullest super ego propotion. Ya ALLAH semoga kau kurangkan lah sikit perangai kau tu. Adab tu jaga lebih. Aku ni banyak dah dosa keluarkan emosi dengan cara mengumpat.

You Might Also Like

0 comments

What Brings You Here?